U bent hier: Nieuws

Nieuws

Feestelijke opening van longcare Merendael

Dinsdag 05 September 2023

Op donderdag 31 augustus vond de officiële opening van longcare Merendael plaats! Met ruim 100 gasten aanwezig, werd dit bijzondere moment op het terrein van de Pompestichting gevierd.
Lees meer >>

Ontdek de wereld van de LFPZ in de TBS Podcast

Donderdag 10 Augustus 2023

Op zondagavond 13 augustus om 19:00 uur is het zover! De TBS podcast over onze locatie: de Langdurige Forensisch Psychiatrische Zorg (LFPZ) is te beluisteren bij Pointer op NPO Radio 1. Een luistertip voor iedereen die geïnteresseerd is in unieke verhalen uit de TBS-wereld.
Lees meer >>

Scherpe focus op verbetering van veiligheid  

Dinsdag 13 Juni 2023


Lees meer >>

Aanhouding in onttrekking patiënt tijdens begeleid verlof

Woensdag 10 Mei 2023


Lees meer >>

Verlof als onderdeel van de tbs-behandeling

Donderdag 01 december 2022

Voor zover nu bekend voldeed de patiënt van de Pompestichting, die zich woensdag 30 november onttrok aan zijn begeleider en daarna een zwaar delict pleegde, aan alle verlofvoorwaarden. Alle procedures zijn gevolgd. Toch blijkt dat helaas geen garantie te zijn dat een verlof altijd goed gaat.
Lees meer >>

Onttrekking patiënt tijdens begeleid verlof - 30 november

Woensdag 30 November 2022

Woensdag 30 november heeft een patiënt vanuit onze behandelkliniek in Nijmegen zich onttrokken aan begeleid verlof, toen hij met zijn begeleider buiten de kliniek was. Tijdens zijn vlucht heeft hij vervolgens een ernstig delict gepleegd.
Lees meer >>

Wetenschappelijk onderzoek 2020

Zondag 13 Juni 2021

De Pompestichting heeft in 2020 verschillende onderzoeken uitgevoerd en afgerond over verscheidene onderwerpen. Zo werd Virtual Reality met betrekking tot agressie regulatie onderzocht, maar ook hoe slaap en trauma invloed kan hebben op agressie bij patienten.
Lees meer >>