U bent hier: Nieuws

Nieuws

Verlof als onderdeel van de tbs-behandeling

Vrijdag 02 december 2022

Voor zover nu bekend voldeed de patiënt van de Pompestichting, die zich woensdag 30 november onttrok aan zijn begeleider en daarna een zwaar delict pleegde, aan alle verlofvoorwaarden. Alle procedures zijn gevolgd. Toch blijkt dat helaas geen garantie te zijn dat een verlof altijd goed gaat.
Lees meer >>

Onttrekking patiënt tijdens begeleid verlof

Donderdag 01 december 2022

Woensdag 30 november heeft een patiënt vanuit onze behandelkliniek in Nijmegen zich onttrokken aan begeleid verlof, toen hij met zijn begeleider buiten de kliniek was. Tijdens zijn vlucht heeft hij vervolgens een ernstig delict gepleegd.
Lees meer >>

De Pompestichting en Forensische Zorg officieel toegevoegd aan Horizontaal Toezicht

Vrijdag 25 November 2022

Begin november nam Edo de Vries ‘de vlag’ voor Horizontaal Toezicht in ontvangst. Met deze vlag is de Pompestichting officieel over op Horizontaal Toezicht Zorg.
Lees meer >>

Week van de Vaktherapie

Maak kennis met muziektherapie
Maandag 14 November 2022

Deze week is het de Week van de Vaktherapie. Bij dit jaarlijkse event geven vaktherapeuten in heel Nederland uitleg over hun vak.
Lees meer >>

Incident in collega-instelling Veldzicht

Maandag 07 November 2022


Lees meer >>

Aanpassing maatregelen behandelkliniek Pompestichting

Dinsdag 28 Juni 2022


Lees meer >>

Het doorbreken van de vicieuze piekercirkel

Woensdag 20 Oktober 2021

Een disbalans tussen cognitieve controle en vertekeningen in de informatieverwerking Nessa Ikani verdedigt haar proefschrift vrijdag 22 oktober om 10:30 – 11:30 uur Volg het via livestream
Lees meer >>

Wetenschappelijk onderzoek 2020

Maandag 14 Juni 2021

De Pompestichting heeft in 2020 verschillende onderzoeken uitgevoerd en afgerond over verscheidene onderwerpen. Zo werd Virtual Reality met betrekking tot agressie regulatie onderzocht, maar ook hoe slaap en trauma invloed kan hebben op agressie bij patienten.
Lees meer >>

Opening Beveiligde Intensive Care

Woensdag 25 September 2019

Directieleden Edo de Vries en Betty Brouns van de Pompestichting openden woensdag 25 september symbolisch de toegangsdeur van de nieuwe Beveiligde Intensive Care (BIC) op het terrein van Pro Persona in Wolfheze.
Lees meer >>