U bent hier: Nieuws

Nieuws

Pompestichting start Longcareafdeling

Woensdag 06 Oktober 2021

Binnen de forensische psychiatrische zorg is grote behoefte aan een veilige en stabiele woonomgeving voor een groep bewoners met een lange behandelgeschiedenis en complexe problematiek. Bij wie pogingen tot resocialisatie niet zijn gelukt bieden we plek op de nieuwe Longcare-afdeling, in een klinische setting met beveiligingsniveau 2-hoog
Lees meer >>

TBS Nederland publiceert ‘Cijfers en Bijzonderheden 2020’

Woensdag 16 Juni 2021


Lees meer >>

Wetenschappelijk onderzoek 2020

Maandag 14 Juni 2021

De Pompestichting heeft in 2020 verschillende onderzoeken uitgevoerd en afgerond over verscheidene onderwerpen. Zo werd Virtual Reality met betrekking tot agressie regulatie onderzocht, maar ook hoe slaap en trauma invloed kan hebben op agressie bij patienten.
Lees meer >>

Springtij - gedichten over het leven met TBS

Donderdag 10 december 2020

In de zomer van 2020 mocht Tsead Bruinja, als Dichter des Vaderlands, op uitnodiging van de Pompestichting met tbs'ers en hun behandelaars spreken.
Lees meer >>

Alcoholmeter bij TBS-patiënten tijdens verlof

Donderdag 03 december 2020

In december 2020 start een nieuwe pilot binnen vijf TBS-klinieken (FPC’s) in samenwerking met de reclassering. Patiënten waarbij alcoholgebruik een factor in het delictscenario is, worden tijdens hun verlof een Alcoholmeter (Secure Continuous Remote Alcohol Monitoring) omgedaan, die 24 uur per dag het alcoholpromillage meet.
Lees meer >>

Incident Behandelkliniek Nijmegen

Donderdag 05 November 2020

Vanochtend heeft er een incident plaatsgevonden in de Behandelkliniek Nijmegen van de Pompestichting. Een patiënt en vier medewerkers waren hierbij betrokken.
Lees meer >>

Reactie TBS Nederland op rapport ‘Geen kant meer op kunnen’ van Inspectie Justitie en Veiligheid

Woensdag 14 Oktober 2020

De Inspectie Justitie en Veiligheid (Inspectie) concludeert in het rapport ‘Geen kant meer op kunnen; een onderzoek naar de knelpunten en dilemma's in de resocialisatie van tbs-gestelden,’ dat binnen het tbs-systeem de positie van de hoofden behandeling onder te grote druk staat. Voor TBS Nederland (TBS NL) staat veiligheid binnen de sector altijd voorop.
Lees meer >>