U bent hier: Nieuws

Nieuws

Meet & Greet LFPZ in Zeeland

Woensdag 08 September 2021

Voor iedereen die interesse heeft in het werken in de forensische zorg, als forensisch psychiatrisch begeleider, verpleegkundige/ sociotherapeut of medewerker dagbesteding binnen de forensische psychiatrie
Lees meer >>

Meet & Greet Pompestichting Nijmegen

Maandag 02 Augustus 2021

De Meet & Greet is voor iedereen die interesse heeft in het werken als sociotherapeut, verpleegkundige of (assistent) behandelcoördinator binnen de forensische psychiatrie.
Lees meer >>

TBS Nederland publiceert ‘Cijfers en Bijzonderheden 2020’

Woensdag 16 Juni 2021


Lees meer >>

Wetenschappelijk onderzoek 2020

Maandag 14 Juni 2021


Lees meer >>

Springtij - gedichten over het leven met TBS

Donderdag 10 december 2020

In de zomer van 2020 mocht Tsead Bruinja, als Dichter des Vaderlands, op uitnodiging van de Pompestichting met tbs'ers en hun behandelaars spreken.
Lees meer >>

Alcoholmeter bij TBS-patiënten tijdens verlof

Donderdag 03 december 2020

In december 2020 start een nieuwe pilot binnen vijf TBS-klinieken (FPC’s) in samenwerking met de reclassering. Patiënten waarbij alcoholgebruik een factor in het delictscenario is, worden tijdens hun verlof een Alcoholmeter (Secure Continuous Remote Alcohol Monitoring) omgedaan, die 24 uur per dag het alcoholpromillage meet.
Lees meer >>

Incident Behandelkliniek Nijmegen

Donderdag 05 November 2020

Vanochtend heeft er een incident plaatsgevonden in de Behandelkliniek Nijmegen van de Pompestichting. Een patiënt en vier medewerkers waren hierbij betrokken.
Lees meer >>

Prof. Dr. Marc Verbraak wordt lid Raad van Bestuur Pro Persona

Vrijdag 16 Oktober 2020

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van Pro Persona zijn verheugd met de benoeming van prof. dr. Marc Verbraak als lid Raad van Bestuur met ingang van 1 november 2020.
Lees meer >>

Reactie TBS Nederland op rapport ‘Geen kant meer op kunnen’ van Inspectie Justitie en Veiligheid

Woensdag 14 Oktober 2020

De Inspectie Justitie en Veiligheid (Inspectie) concludeert in het rapport ‘Geen kant meer op kunnen; een onderzoek naar de knelpunten en dilemma's in de resocialisatie van tbs-gestelden,’ dat binnen het tbs-systeem de positie van de hoofden behandeling onder te grote druk staat. Voor TBS Nederland (TBS NL) staat veiligheid binnen de sector altijd voorop.
Lees meer >>

Meet & Greet 14 oktober LFPZ Pompestichting Zeeland (NB)

Donderdag 20 Augustus 2020

Benieuwd of werken in de forensische psychiatrie iets voor jou is? Kom dan naar de Meet & Greet. Je bent van harte welkom!
Lees meer >>

Bestuurders op bezoek

Woensdag 20 November 2019

Een afvaardiging van het Poolse instituut voor de Ombudsman was deze maand op bezoek bij diverse onderdelen van de Pompestichting. Zowel de verblijfsomstandigheden als de therapeutische mogelijkheden maakten grote indruk.
Lees meer >>