U bent hier: Nieuws

Ontdek de wereld van de LFPZ in de TBS Podcast

Donderdag 10 Augustus 2023

Op zondagavond 13 augustus om 19:00 uur is het zover! De TBS podcast over onze locatie: de Langdurige Forensisch Psychiatrische Zorg (LFPZ) is te beluisteren bij Pointer op NPO Radio 1. Het tweede deel is aansluitend te beluisteren via onder andere Spotify. Een luistertip voor iedereen die geïnteresseerd is in unieke verhalen uit de TBS-wereld.

 

Voor deze podcast heeft podcastmaker, Tom Veldhuijzen, gesproken met bewoners, begeleiders en behandelaren van de LFPZ in Zeeland. Het doel was om een grondig inzicht te krijgen in hun ervaringen en perspectieven binnen deze specialisatie in de TBS. Tom heeft in totaal twee afleveringen gemaakt over de LFPZ.

 

Over de LFPZ
De Langdurige Forensisch Psychiatrische Zorg (LFPZ) vormt een essentieel specialisme binnen de TBS met dwangverpleging. In situaties waar een TBS-behandeling niet tot resocialisatie kan leiden vanwege hoge risico's op recidive bij het wegvallen van een hoogbeveiligde omgeving, kan een verzoek tot LFPZ-plaatsing worden ingediend.

 

Podcast TBS
Niet alleen de LFPZ, maar ook andere klinieken zullen in de podcastreeks aan bod komen. De gehele TBS-serie zal vijf weken lang iedere zondagavond te horen zijn op NPO Radio 1 en zal beschikbaar zijn op alle podcastplatforms.

 

Benieuwd naar de verhalen en inzichten uit de Langdurige Forensisch Psychiatrische Zorg? Luister dan zondagavond 13 augustus om 19:00 uur naar de TBS podcast bij Pointer op NPO Radio 1. Of luister beide afleveringen op Spotify.

 

Aflevering 3 (deel 1)

Aflevering 4 (deel 2)


Naar het nieuwsoverzicht