U bent hier: Nieuws

Meer dan 350 bezoekers voor geslaagde Open Dag Pompestichting

Maandag 20 Maart 2023

Op zaterdag 18 maart 2023 openden tien forensisch psychiatrische centra en klinieken, waaronder de Pompestichting, hun deuren voor het publiek. Meer dan 350 bezoekers bezochten zaterdag de Open Dag op onze locaties in Nijmegen en Zeeland (NB). Bezoekers kregen de unieke kans een kijkje te nemen achter de muren van een forensisch psychiatrisch centrum (fpc) of een forensisch psychiatrische kliniek (fpk). 

 

Kijkje achter de hekken

Bezoekers zagen tijdens de Open Dag hoe de Pompestichting vorm geeft aan behandeling, resocialisatie en kwaliteit van leven. Ze kregen een rondleiding over het terrein, zagen kamers en werkplaatsen en er was gelegenheid om vragen te stellen.

 

Media-aandacht voor de Open Dag

Verschillende lokale, regionale en landelijke media besteedden aandacht aan de Open Dag. In onze Behandelkliniek in Nijmegen kwam Omroep Gelderland op bezoek. Dat leverde de volgende beelden op:

 

 

Organisatie Open Dag TBS Nederland

TBS Nederland organiseert één keer per twee jaar een Open Dag. Dit jaar openden klinieken voor de vijfde keer hun deuren voor het publiek. De aanmeldingen stroomden binnen en veel klinieken zaten binnen een korte tijd al volgeboekt. In totaal bezochten ruim 2000 bezoekers de Open Dag van een van de klinieken in het land.


Naar het nieuwsoverzicht