U bent hier: Nieuws

18 maart 2023: Open Dag TBS Nederland - Pompestichting

Donderdag 16 Februari 2023

Op zaterdag 18 maart 2023 openen tien forensisch psychiatrische centra en klinieken, waaronder de Pompestichting met locaties in Nijmegen en Zeeland (NB), hun deuren voor het publiek. Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid.

 

Een aantal jaar ging de open dag helaas niet door vanwege het Coronavirus. We zijn blij dat we onze deuren in 2023 weer kunnen openen voor publiek.  

Inschrijven is verplicht en kan vanaf vrijdag 17 februari om 10.00 uur via Inschrijving landelijke Open Dag 18 maart (tbsnederland.nl)

 

Deelnemende forensisch psychiatrische centra (fpc’s) en klinieken (fpk’s)

De fpc’s en fpk’s die deelnemen aan de Open Dag zijn:

  • FPC Van der Hoeven Kliniek, Amersfoort en Utrecht (2 locaties)
  • FPC de Kijvelanden, Poortugaal
  • FPC Dr. S. van Mesdag, Groningen
  • FPC de Oostvaarderskliniek, Almere
  • FPC de Rooyse Wissel, Venray
  • FPK De Woenselse Poort, Eindhoven
  • FPK GGZ Drenthe, Assen
  • FPK De Beuken, Boschoord
  • FPK Inforsa, Amsterdam
  • FPC Pompestichting, Nijmegen en Zeeland (NB)

 

Inschrijven
Inschrijven voor de Open Dag is verplicht en kan van vrijdag 17 tot en met zondag 26 februari 2023 via Inschrijving landelijke Open Dag 18 maart (tbsnederland.nl). Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Personen onder de 18 jaar krijgen alleen toegang als zij worden begeleid door een volwassene.

 

 

Wat is er te zien?
Ieder fpc en iedere fpk vult de Open Dag op een andere manier in. In de meeste fpc's en fpk's worden bezoekers door medewerkers en patiënten rondgeleid. Tijdens de rondleiding worden woonafdelingen, therapieruimtes en werkplaatsen bezocht en is er veel gelegenheid om vragen te stellen.

 

Programma van de Pompestichting
De Pompestichting doet op twee locaties mee aan de Open Dag TBS NL. Bezoekers kunnen zich aanmelden voor de Behandelkliniek in Nijmegen en voor de Langdurige Forensisch Psychiatrische Zorg (LFPZ) in Zeeland (NB).

Het bezoek begint op beide locaties met een ontvangst en daarna worden de bezoekers binnen de kliniek rondgeleid. Zij krijgen informatie over tbs, de behandeling en het resocialisatietraject.

 

TBS Nederland
In 2023 is het de vijfde keer dat fpc’s en fpk’s gezamenlijk een Open Dag organiseren. De fpc’s en fpk’s werken samen onder de naam ‘TBS Nederland’. Op de gezamenlijke website www.tbsnederland.nl wordt informatie over tbs centraal en eenduidig aangeboden en wordt een visie gegeven op actuele onderwerpen binnen de tbs-sector. 


Naar het nieuwsoverzicht