U bent hier: Nieuws

Bestuurders op bezoek

Woensdag 20 November 2019

colleges van B&W van Landerd en Uden

 

Een afvaardiging van het Poolse instituut voor de Ombudsman was deze maand op bezoek bij de Pompestichting. In hoog tempo werden de Behandelkliniek Nijmegen, Kairos, de LFPZ in Zeeland en de ZISZ-afdeling in Vught bezocht. De bezoekers waren vooral geïnteresseerd in de juridische achtergrond van de verschillende mogelijkheden van opvang van mensen met een forensisch psychiatrische vraagstelling. Zowel de verblijfsomstandigheden als de therapeutische mogelijkheden maakten grote indruk.

 

Gerard Bakker, hoofddirecteur van de Dienst Justitiële Inrichtingen, bracht ook een kennismakingsbezoek aan Zeeland. Hij was zeer geïnteresseerd in de manier van werken op de locatie, sprak verschillende medewerkers en bewoners en ging met het management in gesprek over thema’s als capaciteitsontwikkeling, verzwaring van de populatie, leegstandsvergoeding bij observatieplaatsingen en de samenwerking op het gebied van de veiligheid en regelgeving.

 

Tevens werd de locatie Zeeland bezocht door de colleges van B&W van Landerd en Uden. De bezoekers waren onder de indruk van de rust op het terrein het brede werkaanbod voor de bewoners. Afgesproken is dat het verlofbeleid na de voorgenomen fusie van beide gemeenten (1 januari 2022) zal worden geharmoniseerd.

 


Naar het nieuwsoverzicht